Repararea si intretinerea aparatelor electrocasnice

Micile reparatii la aparatele electrocasnice se refera de obicei la repararea contactelor arse , legarea unui conductor , schimbarea spiralei de incalzit si altele , dar pentru a se executa aceste operatii trebuie cunoscute in primul rand particularitatile aparatelor respective. Un aparat care a fost demontat nu trebuie reconstituit pe baza de memorie sau de inventivitate. Desfacand aparatul pentru reparatie , trebuie cunoscut modul in care functioneaza , pentru a se putea asambla corect.

In majoritatea cazurilor , cauza defectarii aparatelor care au spirale ce se incalzesc o constituie supraincalzirea lor.

Pentru a depista cauza unui defect , in cazul in care numai un aparat oarecare nu functioneaza , iar celelalte aparate sunt bune , defectul trebuie cautat tocmai la aparatul respectiv. Daca becul electric cu filament bun nu arde , aspiratorul sau frigiderul nu functioneaza , atunci defectul trebuie cautat la contacte , respectiv : becul nu se insurubeaza pana la contactul duliei , picorusele fisei nu fac contact cu priza etc.

Nu trebuie pierdut din vedere ca un aparat poate fi considerat stricat numai in cazul in care alte aparate , de care suntem convinsi ca sunt bune , functioneaza de la aceeasi priza. Daca la conectarea aparatului apar scantei , scade puternic lumina sau chiar se stinge , se ard fuzibilele etc , defectul trebuie cautat in aparatul respectiv. Daca se observa ca punctul de contact sau portiuni din conductoarele situate in apropierea contactului se incalzesc , contactul este prea slab si trebuie intarit.

daca aparatul functioneaza , insa curenteaza , atunci undeva un conductor neizolat atinge corpul aparatului.

sursa: www.mesterucasei.com